Моята информация беше, че синът ми и съпругата ми живеят при нейната майка, и

...
</TD
>Моята информация беше, че синът ми и съпругата ми живеят при нейната майка, и
Коментари Харесай

Бащата на малтретираното в Пловдив дете: Бях спокоен, не знаех, че детето ми живее при този човек

" Моята информация беше, че синът ми и брачната половинка ми живеят при нейната майка, и бях спокоен. Аз не знаех до последно, че тя живее с този човек, че детето ми е при него. “ Това описа пред " Телеграф " Венислав Алексиев - бащата на измъчваното в Пловдив 5-годишно дете.

Заради издевателствата над момченцето преди седмица бяха задържани приятелят на майката Стела - Петър Чернев, и самата Алексиева. Тя обаче бе пусната с най-леката мярка " подписка " от Районния съд-Пловдив. Прокуратурата обаче стачкува. На двамата даже им бяха повдигнати нови обвинявания.

На Петър с изключение на за побоя и за опасност за ликвидиране и владеене на дрога, а на Стела - за това, че не е помогнала на детето си. Окръжният съд удостовери определението на първоинстанционния съд.

Според следствието насилието над детето е снимано с мобилния телефон на Чернев. Венислав, с който майката е в бракоразвод, живее в Германия от 17 години. Щом схванал за побоя над сина му, мъжът дошъл в България. Сега му следва борба за родителските права над малчугана. Желанието на Алексиев е да води със себе си момченцето в Германия, където да се грижи за него.

По думите на процесуалния представител на потърпевшото хлапе - Васил Попов, детето е било с посинено лице, а част от кожата на главата му липсвала.

" Такова нещо не бях виждал до момента ", съобщи покъртен бранителят още след ареста на обвинените. Той изясни, че насилникът и майката на момченцето са правили опити да го лекуват сами. Вероятно са мазали голямата рана на главата с крем и пудра. След жестокостите се наложило хлапето да бъде оперирано. Пластичен хирург е присадил кожа на главата му.

Като го видях, детето беше уплашено от цялата обстановка. Каза ми " татии " и се гушна в мен. Зарадва се, само че беше посърнал. Слава богу, насладата последователно се връща в очите му ", сподели Алексиев. Той добави, че в идващите седмици на момченцето му предстоят още интервенции. По думите на Венислав той видял сина си последно на 9 декември. Майката на детето му го докарала с автомобила си, а по- късно пристигнала да го вземе. " Нямаше никакви индикации за това, което се е случило след това ", безапелационен е Алексиев.

След като бъде изписано от болничното заведение, обществените ще продължат настаняването в център от фамилен вид като мярка за протекция.

По думите на бащата той няма да апелира тази заповед, тъй като в противоположен случай процедурата доста ще се забави при вероятно правосъдно произвеждане, а единственото му предпочитание е момченцето по-скоро да се прибере при него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР